Find me in Montenegro

Prosječna osoba od 72 godine najveći dio života provede na spavanju i to 21 godinu i 14 godina na poslu. Skoro smo na pola osobe i iznad prosjeka sa snom, a ispod crte sa radnim vremenom pa zašto se malo ne bi igrali. Crnu Goru pretvorićemo u kancelariju, a krevet  „ponijeti“ kako bismo poremetili i san i radno vrijeme.

 

Plan je da prosječnih šest godina za ručavanje povećamo za mrvu, a pet godina čekanja u redu svedemo na čekanje na pumpama.

Studirali smo dugo i nemamo tri godine vremena za sastančenja pa ćemo ih ubaciti u onih šest za obrokovanje.

Godinu provodimo u traženju izgubljenih stvari? Woho, to ćemo malo povećati jer se na ovakvim putovanjima gubi i kašika, i viljuška, i slanik, i razum i pojam o vremenu.

 

U tri i po godine u saobraćaju uguraćemo pet godina koje provedemo u kuhinji.

I kako je uopšte moguće sabijati godine?

U ovu subotu krećemo na putovanje kamperom po Crnoj Gori, spavamo tamo gdje nam nestane kilometara, a ručamo na sastancima koje smo dogovarali prethodnih mjesec dana.

 

Naši poslovni partneri su oni koji ne umiju da odrede tačno trajanje sastanka, već se oni završavaju onda kada popadamo s nogu.

Kada odlučimo da je pogled prilično širok, zaustavićemo se, nazdraviti lijepom danu i zaspati tamo gdje će moći svaka ptica da nas probudi.

Prethodnih mjesec dana, poslali smo 44342 mailova, brusili 3492 ideje i odbacili 3491 i ostali sa samo jednom – da ovo bude najispremetanijih sedam dana.

 

Zapaljeni serijom Le casa de papel, probudili amo se uvjereni da je Profesor odabrao nove likove – i to crnogorske gradove. I nakon kraćeg razmatranja pomišljamo „Are you a complete idiot or what?“, ali „After all, what is more human than fight for survival“.

Eso es la nostalgia: descubrir que cosas del pasado que ni siquiera esperabas que fueran felicidad…. en realidad lo eran…

Pa zar nije tako?

Brojaćemo kilometre, kišne oblake, kapljice rose, patke, konje, psiće i koliko smo puta zinuli pred nekom ljepotom.

Ukoliko vas zanima da čujete kakve veze imaju Bella Ciao i most na Tari onda nas pronađite – u Crnoj Gori ili na svom telefonu. Dok čekate lift, životnog saputnika ili toplu vodu u bojleru.

Sharing is caring!

One Reply to “Find me in Montenegro”

© Copyright 2021